Frågor att fråga dig själv före du köper vinterdäck

Att ha vinterdäcken är ett måste, om du kommer från ett ställe som upplever stränga kalla månader under året. Att köra genom snöiga, våta och isiga vägar på vinteren med en bil sommar eller normala däck kan vara svårt. För att vinterdäcken är designade att erbjuda överlägsen bromsning och svängning, skulle du inte ha några problem att köra din bil under de kalla månaderna. De är gjorda av en mjuk gummiblandning som gör att de hålls flexibla för att ge extra trygghet och stabilitet i snö, is och slask.

När du väljer vinterdäck åt ditt fordon, finns det flera frågor som du måste fråga dig själv, för att vara säker på att du gör rätt val. Först, måst du fråga dig själv behöver du nya däcken. Det finns människor som tror att de inte behöver nya däcken för att de har helårsdäck. Det här är fel tankesätt, för att helårsdäcken inte kan ge lika bra bromsnings förmåga och säker hantering på snöiga vägar som vinterdäck gör. Till skillnad från sommardäcken och helårsdäck som är gjorda på en styvare blandning, är vinterdäcken gjorda på hydrofilt gummi som håller sig mjukare och mer smidig under vintervädren.

En annan sak du borde fråga dig själv när du köper vinterdäck är om du vill ha dem sipade. Flesta av dessa däck är redan sipade. Siporna är små mönstrade slitsar på bottenet och skapar extrakanter för förbättrat väggrepp. Men om däcken inte har sipes, kan du få dem siped för en liten avgift för att förbättra säkerheten på ditt fordon. Sipesen kan hjälpa en hel del om du åker på halavägar regelbundet. De ger extra friktion som är ett bra sätt att förbättra start, rullande och stoppande dragkraft.

Du måste också fråga dig själv om det är okej att köpa begagnade vinterdäck. När du köper begagnade däck kan du spara pengar, men du måste göra inköpet med omsorg. Var säker på att du kollar att däcken har rätt storlek, rätt djup och har inga problem med ojämnt slitage. Sista som du vill göra, är att köpa däck som du aldrig skulle använda för att de är så slitna och passar inte ditt fordon.

Klicka här för mer tips om att köpa vinterdäck, se vår www.nokiantyres.se idag