Ett skäl att köpa dubbdäck till din bil denna vinter

När vintern kommer, är det några du inte bara måste ändra hemma, men också i din bil så att den fortsätter att gå smidigt. Om du har vanliga däck på din bil, borde du fundera på att byta till dubbdäck, om du vill åka smidigt på våta, isiga och snöiga vägar. Dessa är vanliga däck som har stubbar gjorda av metall. De ger en utmärkt dragkraft på isiga och snöiga vägar, speciellt när man accelererar eller bromsar.  De kan vara en livräddare om du träffar på svart is när du kör på vägen.

Om du aldrig förr har köpt dubbdäck, tror du säkert att de är överprisade. Men, om du söker dem i din närmaste däckbutik kans du se att de inte är så dyra. Alla som äger ett fordon har råd med dubbdäck om de budgeterar bara rätt. Att känna igen dem är inte heller svårt, fast du aldrig sätt sådana förr. Du måste se efter däck som har dubbar gjorda av plast eller metall i sig. De är syftade för det bästa för vintern och sommaren.

Det finns människor som tror att dubbdäck är bara bra för vintern och is. Det är inte sant. Resultat från forskningar som genomfördes inte för så länge sedan, föreslår att dessa däck är även bättre än sommardäck när temperaturen går under sju Celsius. Vad som detta betyder är att, om du har dubbdäck på din så stannar den snabbare när du bromsar. Din bil har mindre chans att sladda i alla väderförhållanden om temperaturen är under sju grader.

Du kanske frågar dig själv om dubbdäcken på riktigt fungerar. Det enkla svaret är, joo, de fungerar väldigt bra. De förkortar inte bara bromssträckan när du kör på snö och isiga vägar, men de förbättrar också accelerationen i vått väder under sju grader. Dessutom hjälper dubbdäcken med svängningen. Att svänga din bil i förhållanden var du annars skulle ha sladdat rakt kommer att vara lättare med dessa däck på din bil. Var bara säker på att får rätta och sök efter en professionell som kan fixa dem rätt, så att du kan njuta av dessa fördelar.

Klicka här för mera skäl att köpa dubbdäck, se vår Nokian Tyres idag…