Tips För Att Köpa Bra SUV-Sommardäck

De flesta SUV kommer normalt med allsäsongsdäck när du först köper dem. Även om allsäsongsdäcken fungerar bra under tre årstider, kan deras prestanda på sommaren inte vinna över de speciellt anpassade sommardäcken. Även känd som prestanda däck, ger sommardäck utmärkt grepp vid varma väderförhållanden. De är inte gjorda med några kompromisser för andra årstider, vilket gör dem till det ultimata valet för körning på torra och våta sommarvägar.

När du letar efter bra suv-sommardäck att köpa, är det viktigt att du forskar först. Se till att du förstår rätt storlek på däck för din SUV. Du hittar storleken på sidoväggarna på dina aktuella däck som anges i följande ordning: P265 / 70R16. Om du inte vet vad den här däckkoden innebär, behöver du bara skriva ner den någonstans och ta med dig när du handlar för däcken i däckaffärerna i närheten av dig. När du köper ersättningsdäck till ditt fordon måste du se till att de matchar vad som anges på bilens dörrskarm eller i bruksanvisningen.

Du behöver också veta hur man bestämmer åldern på suv sommardäck du vill köpa. Även om du ska köpa nya däck, är ålder något du inte kan ignorera. Däck tenderar att försämras över tiden även om de inte används. Du kan hitta det datum som ett däck tillverkades på sidoväggen. Datumet anges som ett fyrsiffrig tal som följer en bokstavsekvens som börjar med en punkt, följt av veckan den tillverkades och sedan det år som producerades. Till exempel, om ditt däck har nummer 5013, betyder det att det gjordes under den 50: e veckan 2013.

Innan du spenderar dina pengar för att betala för sommardäcken, se till att du tänker på garantin. Om du köper ett däck och det slits ut tidigt, måste du veta om tillverkaren som du ska köpa däcket från, ger dig ett gratis byte av däck. Det sista du vill ha är att köpa däck som inte har en riktig garanti och börjar ha problem med dem efter att du fått dem.

För mer tips om hur du köper bra sommardäck till din SUV, besök https://nokiantyres.se/ idag.