När Ska Man Investera I En Ny Uppsättning Sommardäck

Det uppenbara svaret på den här frågan är när dina gamla däck är slitna. Så det finns några faktorer att tänka på när man avgör detta, vilket inkluderar när är det den enklaste eller mest lämpliga tidpunkten att göra ändringen. Om vi ​​börjar med hur man bestämmer om du behöver byta sommardäcken, beror det ofta på att mönsterdjupet är under det rekommenderade 4 mm, den lagliga tröskeln är 1,6 mm, men lita på mig, du vill inte gå så långt.

Om du planerar att ändå byta till vinterdäck i slutet av säsongen och du är för närvarande nära djupet 4 mm, är det troligen bekvämare att byta i slutet av säsongen, om säsongen snart är slut. Om ditt mönsterdjup är under 4 mm, ska du byta omedelbart. Mönsterdjupet finns där för att garantera din säkerhet. Det garanterar både att du har maximalt grepp på vägen, så att du inte börjar sladda när du svänger och det säkerställer att du kan köra säkert, även när det finns vatten på vägarna.

Om du kör med slitna däck på våt väg finns det större risk att du förlorar kontrollen över din bil eftersom däcket inte kan trycka bort vattnet till sidorna. Det här kallas vattenplaning. När vattenplaning inträffar har du förlorat kontakten med vägen, och du kan inte styra bilen längre, eftersom du nu glider på vattenytan som en båt gör. Denna förlust av kontakt och kontroll över din bil kan vara mycket farlig.

Du måste också byta däck, om de är skadade, om sidoväggarna har skadats eller om det finns slitage på konstruktionsdelarna på grund av att du kört på någon sten eller kant. Det rekommenderas att ändra hela uppsättningen av däck om möjligt, åtminstone om de andra däcken är nära slutet av sin livscykel. Du bör undvika att köra med en blandning av nya och gamla däck.

Mer information om var du hittar ny uppsättning av däck, besök: www.nokiantyres.se