Snöstorm Är Inte Ett Problem För Bra Däck

Vinterdäck av hög kvalitet kan hantera svåra vinterväder eftersom de är gjorda för att köra på snöiga, isiga och smutsiga väglag. Vinterdäck kallas ibland även snödäck, eftersom de klarar av snöiga väderförhållanden. Om du hamnar att köra genom en snöstorm och du har bra däck på din bil är sikten förmodligen ditt största problem. I en snöstorm kan det vara svårt att se vägen och andra trafikanter.

Om du har en SUV, måste du få dedikerade vinterdäck på din SUV. På detta sätt kan du vara säker på att du kan köra i alla typer av vinterväder. SUV vinterdäck ger dig bättre grepp och minskat bromsavstånd på hala och snöiga vägar. Så var noga med att du alltid ha SUV vinterdäck när du kör under vintersäsongen och att däcken har en symbol med tre bergstoppar med en snöflinga inuti (3PMSF) på sidoväggen.

SUV vinterdäck kan antingen vara dubbade eller dubbfria. Dubbdäcken är alltid godkända för vinteranvändning, men dubbfria däck behöver du kontrollera att de faktiskt testas och godkänts för vinterväder. Det är inte tillräckligt att ha M + S-symbolen på däcken, de bör symbolen med snöflingan för att säkerställa att de är säkra att köra med. SUV dubbdäck har dubbar som ger utmärkt grepp på snö och speciellt på is. Dubbfria däck bygger på unikt gummi blandning och slitbanor för att uppnå överlägset grepp på vintriga vägar.

För mer information om vinterdäck, besök: nokiantyres.se