SUV Vinterdäck Av Hög Kvalitets Ger Säkerhet

Att köra säkert under vintern – och med vinter menar jag verkligen det bittra, riktiga vintervädret – behöver du vinterdäck. Du kan till exempel få SUV all-vädersdäck som har -snöflingessymbolen på däckets sidovägg som indikerar att de har godkänts för vinterförhållanden.

Det är inte säkert att köra utan rätt däck för den aktuella säsongen och de rådande förhållandena. När du har riktigt vinterförhållande och du fortfarande har sommardäck på din bil, har du inte tillräckligt med fäste på snöiga och isiga ytor. Detta gör det svårt att kontrollera din bil och bromsavståndet blir mycket längre än vad det skulle vara med dedikerade vinterdäck. Därför händer det så många olyckor i korsningarna. Människor har inte korrekta däck för väderleksförhållandena och de felbedömer bromssträckan och kraschar in i bilen framför dem.

Även om det kan tyckas att din SUV borde kunna hantera alla ytor och all terräng, är det inte nödvändigtvis fallet. Gummiblandningen som används i SUV sommardäck är gjort för att fungera bra i varma sommartemperaturer. På vintern, när temperaturen sjunker blir SUV sommardäck mycket hårt. Ett styvt däck har sämre grepp på hala ytor. På vintern behöver du ett däck som är gjort för vinterbruk. Ett SUV dubbdäck ger dig utmärkt grepp speciellt på isiga ytor. Du måste dock respektera väderförhållandena och justera alltid din hastighet för att passa förhållandena.

För mer info om SUV-dubbdäck, besök: www.nokiantyres.se