Saker Korning Kommer I Hog Grad Att Bero Pa Ditt Dackval

vinterdäck

Jag tror att alla vill se till att de alltid är säkra när de kör. Att välja en säker bil tenderar att vara det första beslutet i denna sökning. Det är ledsamt att se att trots att däck är en viktig faktor i bilens säkerhet, är det mycket begränsad tid som spenderas på att välja dem och vissa ser högkvalitativa däck som bara en onödig kostnad att investera i. Jag hoppas att detta är något som kommer att ändra sig.

Vissa länder har gjort det obligatoriskt att t.ex. Använd vinterdäck under vintersäsongen. Detta görs givetvis för att de är så mycket säkrare. Alla vinterdäck är fortfarande inte detsamma, det finns några som är säkrare och fungerar bättre under vinterförhållandena. Så om du har satsat mycket på att välja den säkraste bilen, se till att du lägger stor vikt vid att hitta ett däck som ger dig högsta säkerhetsnivå. En säker bil med osäkra däck är i slutet av dagen inte en säker bil alls.

Med det stora utbudet av däckalternativ där ute i däckbutiken kommer det att finnas några som är bra och några som inte är. Vad som kommer att variera är hur bra däcken kan hantera olika utmaningar. Vissa tillverkare spenderar mycket pengar på forskning och utveckling för att säkerställa att däcken beter sig bra under olika förhållanden att slitbanan är optimerad för olika utmaningar. Du måste kunna hantera tungt regn med risken för vattenplanering, där slitbanan är utformad för att ta bort mycket vatten för att låta däcket förbli i kontakt med väglaget.

När du köper nya däck kan det vara värt att kolla EU-etiketten som lätt kan läsa värden på bromsavstånd, rullande ljud och rullande motstånd. Bromsavståndet är bra att kontrollera från ett säkerhetsperspektiv. Många olyckor kan undvikas om vi kan ställa fordonet på ett snabbare sätt. Rullmotståndet är bra för att säkerställa hög körkomfort och rullande motstånd kommer att påverka din bränsleeffektivitet så att ett högt rullmotstånd behöver mer bränsle för samma avstånd. Lös säkerhetsaspekterna först och försök sedan få ett däck med lågt rullande ljud och motstånd.

För fler tips om ett bra däckval, besök: nokiantyres.se