När Ska Man Köpa Nya Däck

suv sommardäck

Många förare vet inte exakt när man ska byta däck. De verkar köra alltför länge på samma däck innan de byter dem. Detta är speciellt fallet om de inte roterar däcken eller byter mellan sommardäck och vinterdäck. Dessutom kan de glömma att kontrollera däcktrycket regelbundet, och de gör det bara när bilen lämnas för service eller under fordonets obligatoriska inspektion.

Först och främst bör en förare aktivt underhålla däcken och kontrollera dem regelbundet. Alla aspekter av däcket bör kontrolleras. Kontrollera däckens skick, baserat på att du tittar på dem i gott ljus. Hur ser de ut, ser de utslitna ut, finns det några synliga skador på däcken? Om du ser några problem med däcken är det bra att ta dem till däckverkstad för att låta experter titta på däcken. De kan enkelt bedöma om däcken fortfarande är ok, eller om du behöver byta ett däck eller alla däcken.

Det andra du bör göra är att mäta slitbanans mönsterdjup. Det enklaste sättet att mäta det är att trycka in ett mynt i slitbanan och mäta hur djupt myntet kan tryckas in i mönstret. Slitbanans djup ska vara mer än 4 mm för att du fortfarande ska köra med dem. Om slitbanans djup är 4 mm eller lägre måste du köpa en ny uppsättning däck. När du går under 4 mm förlorar du mycket av däckens viktiga egenskaper, som grepp och stabilitet. Även bromssträckan förlängs och sannolikheten för vattenplanering ökar.

Det sista att kontrollera är däcktrycket; Detta bör kontrolleras regelbundet. Däcktrycket finns i bilens handbok. Det är bra att veta att däcktrycket varierar med temperaturen. Ventilerna kan också läcka och orsaka förlust av tryck. Att köra med för lågt tryck är inte bra för däcket och däckslitaget ökar, liksom bränsleförbrukningen. Så om du inte håller dem uppblåsta, så måste du köpa nya däck snart.

För mer information om nya däck, besök:nokiantyres.se