Om Du Kör Fort, Behöver Du Däck Som Är Designade För Det

Däck är utformade för olika förhållanden; du har till exempel speciella vinterdäck, sommardäck och allvädersdäck. Hög hastighet sätter mer centrifugalkraft och genererar mer värmeuppbyggnad i däcket. Om du väljer ett däck med för låg hastighet kan du riskera däckproblem. När det gäller säkerhet, vill du inte ha däckproblem när du trycker din bil till gränsen när det gäller fart. Däck är det som ger säkerhet till din bil och låter bilen visa sina inneboende säkerhetsaspekter, men om inte däcken ger tillräckligt med säkerhet för att hålla bilen olyckshändelse, måste din bil visa dessa säkerhetsaspekter oftare än förväntat.

Däck ger dig det nödvändiga greppet och kontrollen över ditt fordon medan du kör oavsett hastighet. Du behöver tillräckligt med grepp för att kunna ta skarpa hörn och svängar, ha kort bromsavstånd, för att undvika olyckor och manövrera ditt fordon. Beroende på vilka villkor du planerar att köra in, kan du behöva köpa speciella säsongsdäck. Svåra vinterförhållanden kräver alltid vinterdäck eller åtminstone vinter godkända allvädersdäck.

Sommardäck av hög kvalitet kommer att kunna hantera de förhållanden som du kommer att möta under körning under somrarna. De flesta däck är konstruerade för körning på normala vägytor och inte i terrängförhållanden. Om du planerar att köra huvudsakligen terräng måste du köpa speciella terrängdäck. Sommardäck har utformats för att ge körkomfort både på torra och våta vägar och för att förhindra vattenplaning. Ju bättre kvalitet däck du väljer, ju bättre kommer de att kunna undvika detta fenomen. Vattenplaning kan hända på sommaren när du har regn eller åskväder och därmed mycket vatten på vägen.

Säker körning med höga hastigheter – även om du skulle ha de bästa högkvalitativa däcken med rätt hastighet på din bil – måste du se till att du har rätt däcktryck. Det är viktigt att kontrollera däcktrycket eftersom körning med fel däcktryck vid hög hastighet kan vara farligt. Lågt tryck ökar värmen i däcket och däckslitaget och kan orsaka däckproblem vid höga hastigheter. För högt tryck kommer att minska greppet och öka bromsavståndet och kommer inte att kunna ge bästa prestanda.

För mer information om höghastighetsdäck, besök: www.nokiantyres.se