Bra Däckprestanda Under Sommaren Och Hösten

Vi vill alla ha bra prestanda från våra däck när vi kör. Under sommarsäsongen kan vi köra lite snabbare, eftersom vägarna tenderar att vara torra och erbjuder perfekta körförhållanden. Dina viktigaste utmaningar när du kör under sommaren och hösten, kommer att vara kraftigt regn och senhösten när riktigt dåligt väder kan inträffa innan vintern anländer och innan du har tid att sätta sommardäcken på din bil.

Bra sommardäck måste ha utmärkta egenskaper både på torra och våta vägar. Säkerhet och hållbarhet bör alltid vara av största vikt när du väljer premiumdäck. Du vill säkert ha bästa möjliga grepp och exakt och logisk styrning för att göra körningen enkel och bekväm även på en regnig dag. Bra sommardäck har utmärkta bromsningsförmåga i vått väder och motverkar vattenplaning. Det bör hålla dig säker oavsett vilket sommarväder du kommer att möta. Att undvika vattenplaning är en av de viktigaste säkerhetsfrågorna under sommaren, eftersom det är en viktig orsak till olyckor när det regnar.

Se till att byta sommardäck till vinterdäck i tid innan du upplever för hårt vinterväder. Även med de senaste sommardäcken är de inte säkra att köra med när temperaturen sjunker under noll grader. Problemet med sommardäck under vinterförhållandena är att de blir hårt, eftersom gummiblandningen är optimerad för plusgrader. Så se till att du ändrar i tid för att säkerställa att du kör säkert under hela året.

Vad du behöver se till att göra är att du underhåller dina premiumdäck så att de når sin avsedda livslängd. Du måste rotera däcken mellan fram- och bak positionen för att säkerställa att slitaget är jämnt mellan främre och bakre däcken. Du måste också se till att slitbanans mönsterdjup är minst 4 mm, så att du får rätt körsäkerhet. Kontrollera också däcktrycket för att säkerställa att du har rätt däcktryck, för lågt däcktryck ökar bilens bränsleförbrukning och sliter också däcket snabbare. Du har inte heller den optimala prestandan när däcken har lågt lufttryck.

För mer info om premiumdäck för sommarförhållanden, besök: nokiantyres.se