De Mest Praktiska Däcken För Din Bil Och SUV

I våra livliga liv där vi ofta är beroende av våra fordon för daglig transport behöver vi att de är tillgängliga hela tiden. Genom att använda ett all-väderdäck som är utformat för vinterförhållanden, låt dig ha bara en uppsättning däck för hela året. Detta är förmodligen det mest praktiska alternativet för säker och pålitlig körning året runt. Det betyder att du inte behöver oroa dig, oavsett väderförhållandena du kommer att uppleva. Du behöver inte oroa dig för att få rätt tidpunkt för dina däckförändringar och kanske riskera att inte kunna använda din bil efter behov.

När du väljer valet mellan att ha dedikerade vinterdäck och all-väderdäck måste du se till att du väljer premiumkvalitetsdäck som är testade och godkända för vinterförhållanden. Om däcken har 3 PMSF-symbol på sidoväggen kan de hantera vintervägar såväl som på torra och våta sommarvägar. Detta ger dig både flexibilitet och bekvämlighet. Oroa dig inte när du kommer att behöva byta däck mellan sommar och vinter och vice versa.

Det är viktigt att inse att det inte bara är din bil som behöver rätt däck, det är också viktigt att utrusta din SUV med rätt SUV all-väderdäck, så att du kan hantera den tyngre SUV även under kalla hala förhållanden. Tyngre fordon som SUV: er, hybrider och elbilar behöver mycket slitstarka däck med låg slitstyrka. Slitage är i allmänhet högre på grund av batteriets högre vikt, men elbilarna har också högre vridmoment som orsakar högre slitage. Så det är viktigt att välja däck som är designade för detta ändamål. Du måste också rotera däcken oftare på fordon som har högre slitage för att säkerställa att däcken kommer att bära jämnt.

När du har en däckuppsättning måste du se till att du har rätt däcktryck, övervaka mönsterdjupet och rotera däcken tillräckligt ofta för att du kan köpa en helt ny däckuppsättning när de når 4 mm mönsterdjup. Däcktrycket påverkar också däckets slitage, lågt däcktryck leder till högre däckslitage. Så kontrollera det regelbundet.

För mer information om alla väderdäck, besök: nokiantyres.se