Var Försiktig Med Det Kraftiga Höstregnet

Att köra under hösten kan vara en vacker upplevelse, eftersom det kan vara väldigt färgglatt med bladens skiftande färger. Du rör dig dock från några av de enklaste körförhållandena med torra och rena asfaltytor och går in i mer instabilt väder och eventuellt snö och is. Vädret innan vintern anländer kan också vara utmanande eftersom du kommer att ha både temperaturfall, minskande sikt på grund av kortare dagar och längre nätter och mycket instabilt väder. Regn kommer att öka och det kraftiga höstregn kan lätt orsaka vattenplaning. Risken för vattenplaning ökar om du har dåliga däck, däck som närmar sig det utslitna tillståndet.

Det är inte tillrådligt att vänta med att köpa en ny uppsättning däck, särskilt inte när du är på väg till mer utmanande körförhållanden. Så snart du når 4 mm slitdjup är det dags att byta däck till en ny uppsättning. Du har mycket sämre egenskaper när du har gått under denna tröskel. Din bromssträcka kommer att förlängas vilket gör att det är mer troligt att det inträffar i en olycka. Du har också en högre sannolikhet för vattenplaning. Detta förvandlar hösten till farligt körtillfälle. Så även om du planerar att byta till vinterdäck om några veckor, bör du redan nu köpa en ny uppsättning sommardäck, så att du kan hålla dina bilar från olyckor och du kommer också att börja nästa sommarsäsong med nästan en helt ny uppsättning däck.

Sommardäck är designade för både torra och våta vägar, så regnet bör inte orsaka dig så mycket problem om du har däck av god kvalitet och att de är i gott skick. Du bör dock alltid justera din körning enligt väderförhållandena och se till att du minskar din hastighet i enlighet därmed. Du minskar din chans för vattenplanering när hastigheten minskas. Du bör också övervaka temperaturen och se till att byta till vinterdäck tillräckligt tidigt. Vinterdäcken är bättre än sommardäcken när temperaturen sjunker under noll grader.

Så se till att du alltid har bra däck av god kvalitet som är i gott skick. Detta kommer att förbättra din säkerhet oavsett vilken säsong du kör i. Kom ihåg att också byta till vinterdäck innan vintervädret kommer och respektera det kraftiga regnet eftersom det kan leda till vattenplaning.

För mer information om däck till hösten, besök: https://www.nokiantyres.se/