Planera För Mer Tid Att Nå Din Destination Under Vintertid

vinterdäck

Stram tidtabell och stress är inte ett bra startvillkor för körning. Detta är ännu viktigare att inse under vintern, där det kan vara bråttom att ha bråttom i en olycka. Körning bör handla om att köra försiktigt och ta din tid. Försäkra dig om att du håller tillräckligt med avstånd till bilarna framför dig såväl som att tillåta den tid det tar oavsett tung trafik eller oväntade händelser eller förseningar. Det är naturligtvis extra viktigt att hålla avståndet på vintern om du har snö eller isiga förhållanden, eftersom ditt bromsavstånd kommer att förlängas.

Se till att du har utrustat ditt fordon med en bra uppsättning sommardäcken för sommarsäsongen och en bra uppsättning vinterdäck för vintersäsongen. Båda kommer på sitt sätt att hjälpa till att säkerställa att du får ditt fordons bästa prestanda. Det är därför du växlar mellan dessa däck, så att du bäst kan hantera det specifika under varje säsong. Under sommarsäsongen vill du se till att du har överlägset grepp på torra och våta vägar med utmärkt körrespons.

Under vintersäsongen har du möjlighet att välja antingen dubbdäck eller dubbfria däck, om de är tillåtna i det land du bor. I vissa länder har du också allväderdäcken, som är en hybrid av en sommar- och ett vinterdäck och kan vara vintergodkänd och har 3 PMSF-symbol på sidoväggen. Så länge de är vintergodkända kommer de att ge dig goda prestanda på vinterunderlag. Du måste fortfarande byta till sommardäck om du har vinterdäck, såvida du inte använder allväderdäck som är designade för året om.

För vanliga vinter- och sommardäck är de skapade för bara en säsong. Detta innebär att gummiblandningen och slitbanan är speciellt utformad för de förhållanden du möter under dessa förhållanden. Så under sommaren är det främst våta och torra vägar, samtidigt som de kan förhindra vattenplaning. För vintern måste du se till att däcket förblir mjukt även vid mycket låga temperaturer. De måste också utmärka sig på ytor som is och snö, samtidigt som de också kan förhindra slaskplaning under slaskiga förhållanden.

För mer information om däck av bra kvalitet, besök: Nokian Tyres