När Ska Du Byta Till Vinterdäck

dubbdäck

Det är ingen tvekan om att dedikerade vinterdäck – både dubbade vinterdäck och dubbfria- ger den ultimata prestanda under svåra vinterförhållanden, men hur vet du när du ska byta till vinterdäck? Vinterdäck är det ultimata valet för svåra vinterförhållanden och ger den ultimata prestandan på både snö och is – särskilt dubbdäck. I vissa områden i USA är det säkraste valet att utrusta din bil med dedikerade vinterdäck för vintersäsongen.

Du kanske undrar på vilken punkt du ska placera vinterdäck på din bil. De allmänna indikationerna för vinterdäck är när temperaturen sjunker till 45 grader Fahrenheit. Med dubbdäck blir detta mer komplicerat eftersom varje stat i USA har olika lagar för deras användning. Det finns vissa stater som tillåter deras användning redan i september medan andra inte alls. Det finns också vissa stater som endast tillåter gummidubbar medan andra tillåter både metall- och gummidubbar. Vinterdäck kommer att förbättra dragkraft, bromsning och hantering, med dagens vinterdäck som inte är utformade för att fungera bara i snöiga förhållanden, utan också fungera bättre på kallt, torr asfalt. Den stora nackdelen med vinterdäck är dock behovet av att byta däck när vintersäsongen är över. Detta beror på att vinterdäck inte är avsedda att användas under andra säsonger förutom vintern och i vissa stater är dubbdäck till och med olagliga.

När du utrustar din bil med vinterdäck är det viktigt att vinterdäck installeras i uppsättningar av fyra för att underhålla kontrollen och stabiliteten i ditt fordon. Oavsett om du investerar i dubbade eller dubbfria däck, kommer du att kunna hantera de tuffaste vinterförhållandena och om du bor i ett område med svåra vintrar blir du inte besviken på deras prestanda. När du väljer vinterdäck måste du ta hänsyn till dina körbehov – bor du där kalla temperaturer är vanliga? Kör du på isiga eller snöiga vägar och kör tidigt på morgonen eller sent på natten? Behåller du samma hastighet oavsett temperatur? Är du också beroende av ditt fordon oavsett väder? Om området där du bor har milda vintrar, kanske ett däck med all väder är tillräckligt och i så fall är det inte nödvändigt att byta till vinterdäck.

För mer info om vinterdäck, besök: nokiantyres.se.