Varför Du Kanske Har Det Bättre Med Dubbfria Däck

dubbdäcken

När det gäller vinterdäcken sitter du ofta med beslutet om du ska välja dubbdäcken eller dubbfria däck. Båda är godkända för vinterförhållanden och klarar alla förhållanden som snö, is och slask. De kan båda klara av att förhindra slaskplaning och se till att snö inte byggs upp i däcken. De har båda godkänts för vinterbruk och har 3 PMSF-symbol på däckens sidovägg. De ska också endast användas under vinterperioden, så du måste också ha en uppsättning sommardäcken.

Ur prestationssynpunkt presterar de båda på samma sätt på snö, som på snö kommer slitbanemönstret att ha störst inverkan på prestandan. När det gäller is, fungerar de nageldäcken, som har metalldubbar som sticker ut från slitbanan, bättre. De kan skapa bättre grepp med metalldubbar som gräver in i isen. De icke-dubbade kommer att använda innovativ slitbanedesign för att skapa grepp och de har också lagt till grippartiklar som kan hjälpa till att skapa det nödvändiga greppet. Man undrar varför inte ska du välja ett nageldäck?

Dubbdäcken är bra på is, men har liknande prestanda på snö, så om du inte huvudsakligen kör på is kanske du känner att de dubbfria däcken kommer att vara tillräckligt bra. Om du planerar att köra till andra länder är du mycket mer flexibel med de dubbfria däcken, eftersom de är tillåtna i alla länder, medan dubbade är förbjudna i vissa länder. Dubbdäcken har också vissa andra begränsningar baserade på länder där de flesta länder begränsar den tidsperiod som dubbdäcken kan användas.

Om båda däcken är tillåtna är det ofta personligt önskat. För vissa människor är ett däck inte vinterdäck om de inte har dubbar. Den här typen av tankesätt kan vara svår att ändra, även om de icke-naglade däcken har förbättrats så mycket under åren att de nu är lika bra på snö och nästan lika bra på is. Så båda kan säkert användas, men om du vill ha bästa möjliga grepp om is, bör du välja dubbdäck. Om du är flexibel, välj sedan de dubbfria däcken eftersom du har mer flexibilitet.

För mer information om dubbfria däck, checka ut: https://www.nokiantyres.se/