Hur Du Väljer De Bästa Vinterdäcken För Din Bil

Val av vinterdäck är inte alltid så rakt fram. Du måste veta och förstå lite om dem innan du kan fatta ditt beslut. Det är inte så lätt som att bara ta en uppsättning; du måste veta vilka förhållanden du tenderar att köra i, vad som är tillåtet i ditt land och vilken typ av fordon du har.

Snö, is eller slask

Är din huvudsakliga körning på snö, is eller slask? Dubbdäck fungerar bättre på is än dubbfria däck. Om du bor i områden som har mycket is, som kustområden eller nära en mycket stor sjö, kan du behöva dubbdäck.

Lagstiftning-är dubbar tillåtna?

 Vissa länder tillåter inte nageldäck att användas. Om de inte är tillåtna begränsar det alternativen.

Dubbar eller dubbfria

Vill du ha dubbade- eller dubbfria däck? Dubbdäck fungerar bättre på is än dubbfria däck. De presterar båda lika bra på snö. Du måste fortfarande kontrollera om dubbdäck är tillgängliga på din marknad.

Bensindriven, elektrisk eller hybrid

Bensindrivna bilar är lättare än el- och hybridbilar, eftersom de har tunga batteripaket. Även vridmomentet är högre, så du måste ha mer slitstarka däck.

Byt däck för året runt däck

I vissa länder finns all-väderdäck och om de är vintergodkända kan de användas både på vintern och sommaren. Så du behöver inte oroa dig för att byta däck när vintern är på väg.

Rullmotstånd

Se till att du kontrollerar EU: s däckmärkning för att se till att du väljer däck som har lågt rullmotstånd eftersom det kommer att slitna däcken långsammare och ger dig lägre bränsleförbrukning.

För mer information om vinterdäck, besök: https://www.nokiantyres.se/dack/personbilar/vinterdack/