Varför Vinterdäck Är Ett Bra Val Även För SUV: Er

Vinterdäck är ett bra val även för SUV: er. Detta beror på att vinterdäck har ”Three Peak Mountain Snowflake” -emblemet som anger deras användning under svåra vinterförhållanden. Detta är mycket viktigt även för SUV: er och möjligt ännu mer eftersom de är mycket tyngre och behöver förlita sig på bra dragkraft för att kunna bromsa. Det är faktiskt ännu viktigare än med en personbil eftersom SUV är ett mycket tyngre fordon. Se till att alltid installera vinterdäck på alla fyra hjulen.

Behöver du dubbdäck på en SUV eller räcker traditionella dubbfria däck? Det beror i princip på vilken typ av körning du ska göra, var du bor och vilken typ av väderförhållanden du kommer att stöta på. Ingenting kan slå greppet och dragkraften, speciellt sidokraften, som ett dubbel vinterdäck kan ge. I grund och botten använder dubbdäcken som Nokian Hakkapeliitta 9 SUV högkvalitativa dubbar som ger exceptionellt grepp och dragkraft, särskilt i sidled som hjälper dig att hålla kontroll över din bil även på svart is. Det finns en stor nackdel med det gängade däcket och det är buller och ökningen i rullmotstånd. Detta är något som blir mindre av ett problem när nya tekniker som Nokian “eco stud system” dyker upp. Nokian Hakkapeliitta 9 SUV-däck har också en speciellt formulerad sammansättning under tapparna för att minska bullret. Så för att sammanfatta, besluta att köpa pinnar eller icke-pinndäck måste du överväga var du bor, vad du kör och din komfortnivå som kör på snö och is.

Om det finns marknaden för dubbfria däck är Nokian Hakkapeliitta LT3 ett utmärkt däck med sitt ökade slitdjup på 13,5 mm – 14,5 för tyngre fordon, dessa däck erbjuder mer hållbarhet och bättre körsträcka. Denna slitbanedesign hjälper till att förbättra stabiliteten och styrresponsen. Det nya pilformade mönstret har djupare spår för ökad slaskplaning-motstånd och självrensande förmåga när du kör i djup snö. Vinterdäck är vanligtvis tillverkade av gummiblandningar som förblir flexibla och mjuka även vid mycket kalla vintertemperaturer. Så oavsett om du bestämmer dig för dubbade eller odubbade vinterdäck för din SUV är det fortfarande det bästa valet under kalla väderförhållanden. Oavsett om du väljer dubbdäck- eller dubbfria däck på vintern förblir dedikerade vinterdäck de bästa prestandadäcken för din SUV på vintern.

För mer information om vinterdäck för SUV: er, besök: Nokian Tyres