Säkerhet För Dubbfria Däck

De dubbfria däcken kan under vissa omständigheter vara bättre än ett piggdäck. Detta gör valet för vinterdäck inte alltid så enkelt. Du kan idag få dubbfria, även känd som friktionsdäck som har utmärkt grepp på snö och is. Detta var inte alltid fallet tidigare, där dubbdäcken var mycket överlägsna och om du behövde bra grepp om is, hade du bara valet av nageldäck. Nuförtiden kanske du måste tänka om ditt uppenbara val eftersom innovationen och tekniken har utvecklats mycket när det gäller de dubbfria däcken.

Med dubbfria behöver du inte oroa dig för att tappa några dubbar när du startar snabbt eller stoppar snabbt, vilket kan vara svårt för dubbarna. Dubbarna kommer också att bära på grund av nötning, så att de blir mindre. Det här är något du inte har med de dubbfria däcken. Eftersom du då också kan köra i alla länder med friktionsdäcken, blir de mer flexibla och du kan montera dem tidigare om du känner dig mer bekväm med det medan du väntar på vintern.

Dubbdäck kräver ofta att du kör försiktigt från början så att dubbarna kan ställas in ordentligt. Dubbarna är också riktade, så att du inte ska ändra rotationsriktningen mellan säsonger. Så när du roterar däcken ska du alltid hålla vänster sidodäck på vänster sida och höger däck på höger sida. Riktningsändring kan leda till att tapparna faller ut. De icke-naglade däcken har sina grepppartiklar integrerade i slitbanan, så det är inte något du kan tappa. Men med slitage kommer du att få en viss minskning av det, vilket också är anledningen till att det är viktigt att du byter ut slitna däck till nya däck när slitbanedjupet når 4 mm.

När du väljer nya däck till din bil överväger du definitivt icke-piggdäck oavsett vilka vinterförhållanden du planerar att köra i. Se bara till att du väljer ett vinterdäck av hög kvalitet som har de bästa egenskaperna för is och snö, så det spelar ingen roll om du väljer ett dubbat eller ett dubbfritt vinterdäck, eftersom båda däckalternativen kan göra jobbet och ge den dragkraft som krävs för att du kommer säkert till den destination du åker utan förseningar eller problem.

För mer information om friktionsdäck, besök: Nokian Tyres