Varför Dedikerade Vinterdäck Överträffar Andra Däck På Vintern

Det råder ingen tvekan om att dedikerade vinterdäck, både dubbade vinterdäck och dubbfria vinterdäck, ger den ultimata prestanda under svåra vinterförhållanden. Detta beror på att deras specialiserade slitbana och gummiföreningar inte behöver kompromissa med andra säsonger och är anpassade för snö och is tillsammans med frysningstemperaturer. Dubbdäck ger också extra grepp som är praktiskt på is. Varje stat i USA har olika lagar när det gäller vinterdäck, så det är viktigt att undersöka lagarna om staten där du bor.

Beroende på var du bor kommer det också att vara en skillnad för när du ska byta till vinterdäck, eftersom vinterväder i vissa stater anländer redan i oktober. Tänk på att den allmänna indikationen för vinterdäck är när temperaturen sjunker nära frysningen. Detta är eftersom vinterdäckens speciella gummiblandning kan hålla sig mjuka även i kallt väder. Vad sägs om dubbdäck? Några stater som endast tillåter gummiknoppar medan andra tillåter både metall- och gummiknoppar, så det är än en gång viktigt att vara medveten om lagarna i staten där du bor. Vinterdäck kommer att förbättra dragkraft, bromsning och hantering, med dagens vinterdäck som inte är utformade för att fungera bara i snöiga förhållanden, utan också prestera bättre på kallt, torrt trottoar. Den stora nackdelen med vinterdäck är dock behovet av att byta däck när vintersäsongen är över. Detta beror på att vinterdäck inte är avsedda att användas under andra säsonger men på vintern och i vissa stater är det till och med olagligt, särskilt för dubbdäck.

När du utrustar din bil med vinterdäck är det viktigt att de installeras i uppsättningar på fyra för att underhålla kontrollen och stabiliteten i ditt fordon. Oavsett om du investerar i dubbade eller dubbfria däck, kommer du att kunna hantera den tuffaste vintern och om du bor i ett område med svåra vintrar kommer du förmodligen inte att bli besviken på deras prestanda. Om du inte är villig att byta till vinterdäck på vintern, kan all-väderdäck övervägas eftersom de också har “tre toppar med snöflinga” -emblemet som anger deras användning under svåra vinterförhållanden. Om det område där du bor har milda vintrar, kanske till och med ett all-vädersdäck räcker.

För mer information om vinterdäck, besök: Nokian Tyres